Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domatesli Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Domatesli Pilav
Pratik Domatesli Pilav Tarifi


Domatesli Pilav

Malzemeler


400 gr Pirinç
100 gr margarin
200 gr Domates
1 çorba kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın.
Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.
Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın.
Pirinci 2 saat ıslatın.
Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın.
Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın.
Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın.
Yağın beşte birini küçük bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızınca domatesleri ilave edin.
Sık sık karıştırarak, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
Et suyunu katın.
Bir taşım kaynatın.
Ateşi iyice kısın.
Domatesleri et suyunda 15 dakika pişirin.

Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun.
Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve domatesli et suyunu ilave edin.
2-3 dakika kaynamaya bırakın.
Kevgirle birkaç kere karıştırın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın.
Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Ocağı kapatın.
Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün.
Kapağı tekrar kapatın.
Domatesli pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin .

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok pratik, kalorisi az diyet bir kurabiye. Formuna özen gösterenler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri