Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çeşnili Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Çeşnili Pilav
Pratik Çeşnili Pilav Tarifi


Çeşnili Pilav (4 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 Çarliston Biber
100 gr Mantar
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Domates
6 Siyah Zeytin
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın.
Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.

Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun.
Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın.
Ateşten alıp pilava ilave edin.
Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri