Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Bulgur Pilavı
Pratik Bulgur Pilavı Tarifi


Bulgur Pilavı (10 kişilik)

Malzemeler


700 gr pilavlık bulgur
250 gr margarin
6 su bardağı (1.
5 litre) et suyu
Tuz

Yemek Tarifi


Bulguru yıkayıp süzün.
Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun.
Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.
Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin.

Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin.
Pilavı ateşten alın.
Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın.
Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin.

Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri