Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Baharatlı Pilav
Pratik Baharatlı Pilav Tarifi


Baharatlı Pilav (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
2 Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
250 gr Soyulmuş domates
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
200 gr Pirinç
1.
5 Su Bardağı Et Suyu
6 Jumbo Karides
Limon Suyu

Yemek Tarifi


Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Sarmısağı soyup ezin.
Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.
Baharatların tümünü tavaya ekleyin.
Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin.
5 dak.
kısık ateşte pişirin.

Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak.
kadar pişirin.
Ara sıra karıştırın.

Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın.
Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın.
Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın.
Pilavı karides eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan evde kolayca yapılabilek bir tarif...

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri