Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Bulgur Pilavı
Pratik Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi


Ayvalı Bulgur Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Ayva
1 Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
1.
5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Bulgur
1/2 Çay Kaşığı Safran

Yemek Tarifi


Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin.
Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin.
Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin.

Tencereye 1.
5 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri