Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arpacık Soğanlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Arpacık Soğanlı Pilav
Pratik Arpacık Soğanlı Pilav Tarifi


Arpacık Soğanlı Pilav (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
1 kg Arpacık Soğan
2 Diş Karanfil
Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın.
Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin.

Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin.
Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın.
15 dak.
kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın.

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri