Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tahinli Profiterol Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Tahinli Profiterol
Pratik Tahinli Profiterol Tarifi


Tahinli Profiterol (4 Kişilik)

Malzemeler


Ekmek için malzeme:
10 gr su
50 gr margarin
75 gr un
5 yumurta
Sosun malzemesi:
100 gr tahin
30 gr pekmez

Yemek Tarifi


Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun.
Un, yumurta ve margarini karıştırın.
Bir miktar kaynatıp ateşten alın.

Bir şanti torbasıyla, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkıp fırında 20 dakika pişirin.
Pişirmiş olduğunuz profiterol hamuruna krem şantiyi torbayla sıkın.

Ayrı bir kapta tahin ve pekmezi karıştırıp sos haline getirin.
Koyu olursa suyla açabilirsiniz.
Yaptığınız sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri