Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Soslu Puf Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Portakal Soslu Puf
Pratik Portakal Soslu Puf Tarifi


Portakal Soslu Puf (4 Kişilik)

Malzemeler


100 gr Kuru Kayısı
2,5 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


Fırını 200 derece ısıtın.
Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın.
Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin.

Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 dakika kadar karıştırın.
Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin.
Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın.

Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri