Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kızarmış Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kızarmış Pasta
Pratik Kızarmış Pasta Tarifi


Kızarmış Pasta (4 kişilik)

Malzemeler


Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
7 yemek kaşığı maden suyu
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Kreması için :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un (silme)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

Yemek Tarifi


Unun ortasını açın.
Tuz, tarçın, pudra şekeri ile karıştırın.
Sıvı yağ, limon suyu ve maden suyu ekleyin.
5 dakika yoğurun.
Humuru 1, 5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Unlanmış tezgaha kalınca açın.
Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın.
Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.

Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın.
10 cm çapında yuvarlaklar kesin.
Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın.
Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın.
Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin.
Sütü kalan şeker ile kaynatın.
Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin.
Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin.
Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin.

Vanilyayı ekleyip ateşten alın.
Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin.
Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun.

Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri