Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kayısılı Pasta
Pratik Kayısılı Pasta Tarifi


Kayısılı Pasta (10 Kişilik)

Malzemeler


Kek Malzemesi
14 yumurta
1/2 kg toz şeker
1/2 kg un
Krema Malzemesi
15 Yumurta
500 gr kayısı püresi
1/2 kg toz şeker
1 kg şekersiz şanti

Yemek Tarifi


Yumurta ve toz şekeri çırpın.
Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin.
Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın.

Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın.
Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin.
Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin.

Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün.
Kekin tamamını krema ile kaplayın.
Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz.
Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün.

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri