Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Ağaç Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kayısılı Ağaç Pasta
Pratik Kayısılı Ağaç Pasta Tarifi


Kayısılı Ağaç Pasta (8 Kişilik)

Malzemeler


Kek Malzemesi
1.
5 Su Bardağı Pudra Şekeri
200 gr Tereyağı
2 Portakal Kabuğu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi
200 gr Kayısı Püresi
3.
5 Çay Bardağı Şeker
10 Yumurta Sarısı
500 gr Çırpılmış Şanti

Yemek Tarifi


Çukur bir kapta pudra şekeri, yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesini mikserle iyice karıştırın.
Karışıma çırpılmış yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın.

Karışımdan aldığınız parçaları tavada ince plakalar halinde kızartın.
Keke benzeyen kızarmış hamurları bir gün süreyle buzdolabında bekletin.

Kayısıyı püre haline getirip kaynatın.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şeker karışımını yedirin.
Çırpılmış şantiye kayısı püreli sosu ekleyip iyice karıştırın, buzdolabında bir süre dinlendirin.

Hazırlamış olduğunuz keklere ağaç gövdesi gibi şekil vererek ortasına kremayı dökün.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Pastayı dilediğiniz istediğiniz şekilde kesip, süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri