Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erikli Ekmek Turtası Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Erikli Ekmek Turtası
Pratik Erikli Ekmek Turtası Tarifi


Erikli Ekmek Turtası (6 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Bayat Ekmek
500 gr Kuru Erik
1 Su Bardağı Tozşeker
6 Yumurta Sarısı
3 Yumurta Akı
1 Su Bardağı Margarin
1/2 Su Bardağı Elma Sirkesi
1 Çorba Kaşığı Tarçın
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Tutam Tuz

Yemek Tarifi


Yarım bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayın.
1 ekmeği ise 1 cm kalınlığında dilimleyin.

Erikleri yarım saat suda bekletin ve biraz yumuşayınca süzün.
Yarım su bardağı tozşeker ve sirkenin yarısını eriklere ekleyip orta ateşte kaynatın.
5 dakika daha yüksek ateşte sürekli karıştırın.
Erikler yumuşayınca ateşten alıp soğumaya bırakın.

Bir çorba kaşığı margarini daha sonra kullanmak üzere ayırıp kalanı geniş bir kaba alın.
Yumurta sarıları, küp şeklinde doğranmış ekmek, tarçın ve kalan tozşekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
Yumurta aklarını ayrı bir kasede bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın ve ekmekli karışıma azar azar ilave edin.

Fırın kalıbını 1 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayıp 1 çorba kaşığı unu serpin.
Dibine ekmek dilimlerini döşeyip üzerine sirke sürün.
Hazırladığınız yumurtalı karışımın üçte birini üzerine dökün ve tekrar ekmek dilimi dizin.
Son sırayı ekmekli karışımla tamamlayacak şekilde malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.
Fırından alıp hazırladığınız erik tatlısını turtanın üzerine gezdirin ve 2 dakika daha sıcak fırında bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri