Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elmalı Pasta
Pratik Elmalı Pasta Tarifi


Elmalı Pasta

Malzemeler


4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane dilimlenmiş elma
Tarçın
Sosunun malzemesi
2 su bardağı süt
1 kaşık un
2 kaşık şeker
1 kaşık nişasta
3 kaşık kakao
1 kaşık margarin

Yemek Tarifi


Önce hamur kabına yumurtaları kırıp şeker ilave ederek çırpın.
Şeker eriyince yoğurt ve yağ ilave edip fındık, un ve kabartma tozunu içine koyun.

Yuvarlak kek kabını yağlayın, dilimlenen elmaları içine dizerek üzerine tarçın serpin.
Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sıcak fırında 170 derecede pişirin.

Pişen hamuru 30 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin.
Üzerine sos koyarak servise hazır hale getirin.

Sosunun hazırlanışı: 2 bardak su veya süte un, şeker, kakao koyup iyice karıştırarak ateşe koyun.
Sıcakken içine margarini koyup eritin.
Ilık hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine fındık ve tarçın serpin.
Karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

İftar sonrası keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

13 yaşındaki küçük aşçı Merve Gül Başaran'dan süper bir tarif. Büyükler ve küçükler bu tatlıya bayılacak.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri