Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Milföy Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elmalı Milföy Pasta
Pratik Elmalı Milföy Pasta Tarifi


Elmalı Milföy Pasta (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Milföy Hamuru
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
60 gr Bademezmesi, Şeker
3 Çorba Kaşığı Kanyak
5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz İçi
4 Elma
1/2 Su Bardağı Süt Kreması
50 gr Bal
3 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Kayısı Reçeli
Tarçın

Yemek Tarifi


Dondurulmuş milföy hamuru kullanıyorsanız açılmasını bekleyin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
Elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
Üzerine limon suyu gezdirin.

Bademezmesi, kanyak ve ceviz içini karıştırıp yoğurun.
Milföy hamurlarını üstüste yerleştirip 3 mm inceliğinde açın.
Hamurdan 14 cm çapında yuvarlak 4 parça çıkarın.
Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine bademezmeli karışımdan sürün.
Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerleştirip tarçın ve şeker serpin.
Fırında 15 dakika kadar pişirin.

Bir kasede süt kreması, bal, yumurta sarısı, tarçın ve kalan kanyağı benmari usulü karıştırın.
Kaseyi soğuk su ile dolu bir başka kaba alıp soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin.

Elmalı pastaların üzerine kayısı reçeli sürün.
Elmalı pastaları tarçınlı krema eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık suda karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Unun yarısını, soğuk suyu, zeytinyağını ve tuzu da katarak yoğurun.

Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Çocuğunuzun hem severek hazırlayacağı hem de yiyeceği bir tarif. Sandviç ekmeğini bir tarafı kapalı kalacak şekilde ortadan ikiye siz kesmelisiniz.

Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri