Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Püreli Turta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elma Püreli Turta
Pratik Elma Püreli Turta Tarifi


Elma Püreli Turta (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Elma
1 Bayat Ekmek
1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin
5.
5 Çorba Kaşığı Tozşeker
4 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Çay Bardağı Su
3 Diş Karanfil
1/2 Limon
1 Bardak Süt
1 Poşet Krem Şanti

Yemek Tarifi


Ekmeği çok ince ufalayın.
Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi,
3.
5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın.

Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin.
Bir tencerede yarım çay bardağı su, kalan tozşeker, tarçın ve karanfili karıştırın.
Elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Karanfili karışımdan alıp elmaları çatalla ezerek püre haline getirin.

Krem şantiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın.
Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ilave edin.
Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayın.
Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla üzerini kapatın.
Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayın.

Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın üzerini süsleyin.
Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Kakao, esmerşeker, toz zencefil, tarçın, vanilya ve muskatı geniş bir kapta karıştırarak üzerine eritilmiş tereyağı ekleyin.

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın.

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri