Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Rumeli Paçası Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Rumeli Paçası
Pratik Rumeli Paçası Tarifi


Rumeli Paçası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarımsak
Sosu için
100 gr kıyma
Çeyrek paket margarin
1 yemek kaşığı salça

Yemek Tarifi


Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun.

Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın.

Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri