Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piyaz Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Piyaz
Pratik Piyaz Tarifi


Piyaz (5 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçin
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta

Yemek Tarifi


1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın.
Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişme suyunda ılınmaya bırakın.
Süzdürüp çukur bir kaba alın.
Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın.
Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.

Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın.
Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin.
2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün.
Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın.
Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Semizotunu iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Beyaz peynir, dil peyniri ve kaşar peynirini küp küp doğrayın.

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri