Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nuraniye Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Nuraniye
Pratik Nuraniye Tarifi


Nuraniye (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yoğurt (süzme tercih edilir)
4-5 Diş Sarmısak
1/2 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)

Yemek Tarifi


Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın.
Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun.
Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun.
Daha sonra pirinç ve su ilave edin.
Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin.
Suyunu çekinceye kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.

Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın.
Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri