Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar
Pratik Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar Tarifi


Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar (4 Kişilik)

Malzemeler


225 gr lor peyniri veya labne
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 küçük soğan, ince doğranmış
100 gr mantar, doğranmış.

2 yumurta, çırpılmış
50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş
Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi
Tuz ve karabiber
25 gr tereyağı, eritilmiş
Maydanoz, süslemek için

Yemek Tarifi


Fırını 200 C ısıtın.

Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın.

Mantarları ekleyip 1-
2.
dak.
devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tencereyi ateşten.
alıp soğumaya bırakın.

Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin.

Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin.
Hint cevizini tuzu ve biberi katın.

Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün.
Karışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın.

Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın.

ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Tavuk göğüs etlerini bir tencereye koyup üzerine sıcak suyu ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpin.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri