Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Püresi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelye Püresi
Pratik Bezelye Püresi Tarifi

Malzemeler

500gr iç bezelye
4bardak süt
1kaşık un
1kaşık tereyağı
tuz

Yemek Tarifi

Bezelyeyi bol su içinde yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Yağı bir tavada eriterek unu kavurun.
Bezelyeyi ocağa alıp sütü üzerine dökün, bekletmeden unlu karışımı da yayın.
Tuzunu ayarlayın ve birkaç dakika karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri