Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Bastısı Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelye Bastısı
Pratik Bezelye Bastısı Tarifi

Malzemeler

1kg taze iç bezelye
200gr kuzu eti
2adet soğan
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1,5 bardak et suyu
tuz
Haşlamak için: 12bardak su
1tatlı kaşığı karbonat

Yemek Tarifi

İç bezelyeyi karbonat ve suyla 15dk haşlayıp süzün.
Bir tencerede yağları kızdırın, çentilmiş soğan ve kuşbaşı eti kavurun.
Tuzunu ayarlayarak yarım saat pişirin.
Haşladığınız bezelyeyi et tenceresine aktarın, et suyunu ilave edin, önce harlı ateşte ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Muzlu pudingi paket üzerindeki tarife göre soğuk sütle pişirin. Ateşten alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri