Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya pilaki Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Barbunya pilaki
Pratik Barbunya pilaki Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon

Yemek Tarifi

Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim.
Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım.
Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım.
Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim.
Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım.
Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim.
Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.

AFIYET OLSUN!
GÜLÇİN NUROĞLU'na teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri