Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Antep Ezmesi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Antep Ezmesi
Pratik Antep Ezmesi Tarifi

Malzemeler

6 adet domates (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış)
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
tuz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 limon
1 çay bardağı zeytinyağı

Yemek Tarifi

Soğanları rendeleyin, maydanozu yıkayıp çok ince kıyın; diğer malzemelerle beraber hepsini bir kap içinde karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri