Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Antalya Usulu Piyaz Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Antalya Usulu Piyaz
Pratik Antalya Usulu Piyaz Tarifi

Malzemeler

1 kg Kuru Fasulye
50 gr.
tahin
4 diş sarımsak
4 adet limon
üzüm sirkesi
kimyon
kara biber

Yemek Tarifi

Kuru fasülyey haşlanır, süzülüp geniş bir tabağa koyulur.
Tahin çukur bir kaseye koyulup, içine sıktığımız limonların suyu eklenir.
Tahin sertleşince sirke (su da kullanılabilir) ile yavaş yavaş yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıstırılır.

Bu karışım, haşlanan fasülyenin yarısına dökülür, üzerine soğan, domates, maydanoz, yumurta koyulduktan sonra geri kalan sos hazırlanan malzemenin üzerine eklenir.

İşte ANtalya usülü piyaz.
.
.

Afiyet Olsun.
.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Un, karanfil, tarçın ve kakaoyu birlikte eleyin. Margarini ekleyip, parmak uçlarınızla unlu karışıma yavaşça yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri