Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tatlı Elma Kızartması Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tatlı Elma Kızartması
Pratik Tatlı Elma Kızartması Tarifi


Tatlı Elma Kızartması (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Tatlı Elma
1 Su Bardağı Kepekli Un
1 Su Bardağı Yağsız Süt
Zeytinyağı
Bal, Tarçın, Zencefil
Havanda Dövülmüş Ceviz

Yemek Tarifi


Kepekli un ve yağsız sütü iyice karıştırın.
Bu arada içine bir tutam tuz atmanızda yarar var.
Bulamaç haline getirin.

Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin.
Hazırladığınız bulamaca soktuktan sonra derin bir kapta bolca zeytinyağında kızartın.
Kızaran elmaları emici bir kağıt üzerinde bir süre beklettikten sonra bir tabağa zevkinize göre dizin.

Elmaların üzerine sırasıyla balı, cevizi, tarçın ve zencefili koyun.

Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri