Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Pare Tatlısı
Pratik Kayısı Pare Tatlısı Tarifi


Kayısı Pare Tatlısı

Malzemeler


Yarım su bardağı kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr kaymak
4 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
1 su bardağı sıcak su

Yemek Tarifi


Kayısıları yıkayıp tencereye alın.
Üzerlerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Toz şekeri üzerine gezdirin.
Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.
Soğumaya bırakın.

Soğuyunca içlerini açarak bir çay kaşığı kaymak koyup kapatın.
Servis tabağına dizip şerbeti üzerine gezdirin.
Üzerine yeşil fıstık tozu serperek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun.

Balık sevenler için basit ve pratik bir tarif. Ege otlarıyla yapılması ayrı bir lezzet katıyor. Mutlaka deneyin...

Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri