Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Pare Tatlısı
Pratik Kayısı Pare Tatlısı Tarifi


Kayısı Pare Tatlısı

Malzemeler


Yarım su bardağı kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr kaymak
4 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
1 su bardağı sıcak su

Yemek Tarifi


Kayısıları yıkayıp tencereye alın.
Üzerlerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Toz şekeri üzerine gezdirin.
Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.
Soğumaya bırakın.

Soğuyunca içlerini açarak bir çay kaşığı kaymak koyup kapatın.
Servis tabağına dizip şerbeti üzerine gezdirin.
Üzerine yeşil fıstık tozu serperek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri