Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Mantı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Tavuklu Mantı
Pratik Tavuklu Mantı Tarifi


Tavuklu Mantı

Malzemeler


Yarım kilo un
Yarım su bardağı su
Yeteri kadar tuz
İçi için :
1 adet tavuk göğsü
150 gr mantar
Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak
Aralara sürmek için : Yarım kase sıvı yağ

Yemek Tarifi


Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun.
Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.
Hamurdan beş beze yapın.
Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın.
Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun.
En üsttekini yağlayın.

Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin.
Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın.
Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Sevgililer gününe özel bir kurabiye. Derya Aydın'ın tarifi...

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri