Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saçaklı Mantı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Saçaklı Mantı
Pratik Saçaklı Mantı Tarifi


Saçaklı Mantı

Malzemeler


5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz

Yemek Tarifi


Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın.
sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin.
İçerisine tuz ve karabiber ilave edin.
Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun.
Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin.
Tavuk suyunu üzerine gezdirin.

Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin.
Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin.
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri