Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantı Hazırlık Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Mantı Hazırlık
Pratik Mantı Hazırlık Tarifi


Mantı Hazırlık

Malzemeler


HARCI İÇİN:
250 gr kıyma
100 gr (1 orta boy) soğan (rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 1/2 çorba kaşığı su
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 iri yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 - 2/5 su bardağı su
1 1/2 çay kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı

Yemek Tarifi


Önce harcı hazırlayın.
Bunun için bir kapta kıyma, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.

Hamuru hazırlamak için unu eleyip, ortasını havuz biçiminde açın.
Ortadaki boşluğa yumurtayı kırıp, suyu, tuzu ve zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edin.

Unu, elinizle karıştırarak havuzun ortasındaki malzemeye yedirin.
Hamuru yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin.
Bu işlemi bir kez daha yineleyin.
İkinci yoğurma ve dinlendirmeden sonra hamuru iki eşit parçaya kesin ve her iki parçayı da, ayrı ayrı, elinizle bastırarak yayvan ve yuvarlak bir hale getirin.

Üzerlerine un serperek merdaneyle yaklaşık 20 cm çapında, kağıt inceliğinde açın.

4 cm aralıkla küçük köfteler halinde yuvarlanmış harcı hamurun yarısının üzerine yerleştirin.

Kalan hamuru harcın üzerine örtün.
Hamuru tırtıllı rulo ile 4 x 4 cm boyutlarında kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin ile şekeri karıştırarak iyice çırpın. Çırptığınız malzemeye yumurtaları iyice yedirerek ekleyin.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri