Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kuzu Kavurmalı Makarna
Pratik Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi


Kuzu Kavurmalı Makarna (4-6 Kişilik)

Malzemeler


600 gr.
Sotelik Kuzu Eti
150 gr.
Arpacak Soğanı veya Normal Soğan
3 Diş Sarmısak
1 Adet Kereviz
1 Adet Havuç
1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.
)
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
60 gr Margarin
2 Adet Defne Yaprağı
Kekik
40 gr Kuru Üzüm
1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz
1 Paket Makarna (500 gr.
)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
100 gr Kaşar Peynir

Yemek Tarifi


Soğanı soyup kıyın.
Sarmısağı ezin.
Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın.
Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın.
Domatesleri küçük küçük doğrayın.
Acı biberi incecik kıyın.

Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun.
Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin.

Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin.
Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin.
Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım.

Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın.
Süzün, servis tatırın.

Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın.

1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın.
2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın.

Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın.
Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin.
Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri