Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalamarlı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kalamarlı Makarna
Pratik Kalamarlı Makarna Tarifi


Kalamarlı Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


Yarım paket şekilli spagetti
300 gr kalamar
1 soğan
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıcak su
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Makarnayı tuzlu suda haşlayın.
Kalamarları halka halka kesip ikiye bölün.
Soğanı kıyın, maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin.
2 çorba kaşığı sıcak su ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Makarnayı süzüp kalamarlı karışıma ekleyin ve harmanlayın.
Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri