Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Soslu Zeytinli Papardelle Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kabak Soslu Zeytinli Papardelle
Pratik Kabak Soslu Zeytinli Papardelle Tarifi


Kabak Soslu Zeytinli Papardelle (1 Kişilik)

Malzemeler


40 gr balkabağı
1/4 soğan
1 diş sarımsak
5 adet file çekirdeksiz zeytin
1 çay bardağı et suyu
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
110 gr papardelle makarna
1/6 bağ maydanoz

Yemek Tarifi


Balkabağı, soğan ve sarımsağı soteleyip, et suyunu ilave ederek pişirin.
Kabaklar piştikten sonra blender yardımıyla çekin.
Tuz, biber, ve muskat ilave ederek süzdürün ve sos yapın.

Sosun içine file zeytin ilave edin.
10 dakika haşlanmış papardelle ile karıştırın.
Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri