Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fesleğen Soslu Erişte Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Fesleğen Soslu Erişte
Pratik Fesleğen Soslu Erişte Tarifi


Fesleğen Soslu Erişte (4 Kişilik)

Malzemeler


4 kişilik hazır erişte
1 çorba kaşığı fesleğen sos
1 diş doğranmış sarımsak
1 adet doğranmış domates (ince kıyım kesim)
100 gr doğranmış soğan (ince kıyım)
1 çay kaşığı köri sos
Yeterince tuz ve biber
2 çorba kaşığı krema
50 gram tereyağı

Yemek Tarifi


Erişteyi normal makarna gibi haşlayın, soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sostan dökerek servise veriniz.

Not: Şayet marketlerde hazır olarak satılan fesleğen sos bulunamazsa aşağıdaki tarife göre yapılabilir.
50 gr dövülmüş ceviz içi 50 gr dövülmüş fındık içi 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 kahve fincanı sıvı yağ Yeterince tuz ve biber 1 kahve kaşığı kıyılmış taze fesleğen Bu malzemeyi iyice karıştırarak sosu hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri