Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fener Balıklı Lazanya Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Fener Balıklı Lazanya
Pratik Fener Balıklı Lazanya Tarifi


Fener Balıklı Lazanya (4 kişilik)

Malzemeler


400 gr.
fener balığı filetosu
8 adet lazanya
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
100 gr.
kaşar peynir
Galeta unu

Yemek Tarifi


Fener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın.

ince doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin.
Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin.

Lazanyayı haşlayıp, süzün.

Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmış tepsiye dizin.
Balıklı harcın yarısını yayın.
Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin.
Bu işlemi er üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın.

Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin.

Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilimledikten sonra sıcak olara servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Kabakları yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri