Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erişte Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Erişte
Pratik Erişte Tarifi


Erişte (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz

Yemek Tarifi


Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım.
Bu arada cevizleri irice dövelim.
Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım.
Cevizi tencereye alarak kavuralım.

Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım.
Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.

Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri