Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avunya Mantısı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Avunya Mantısı
Pratik Avunya Mantısı Tarifi


Avunya Mantısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Erişte
1 Kase Nohut
2 Çorba Kaşığı tereyağı
250 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Erişteyi tuzlu suda haşlayın.
Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun.
Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın.
1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın.
Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.

Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın.
Tuzunu ve karabiberi ayarlayın.
Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın.
Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın.
Mantının üzerine gezdirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.

Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri