Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avokado Soslu Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Avokado Soslu Makarna
Pratik Avokado Soslu Makarna Tarifi


Avokado Soslu Makarna (4 kişilik)

Malzemeler


500 gr.
makarna
4 adet domates
4 adet dolmalık biber
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Sosu İçin:
1 adet avokado
1/2 limonun suyu
2 diş sarmısak
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yemek Tarifi


Domatesleri ikiye bölün.
Bir fırın tepsisine, domates, ince doğranmış sarmısak ve dolmalık biberi koyun.
Üzerlerine zeytinyağı sürün, 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkartıp çok ince kıyın.
Limon suyu gezdirin.
Avokado, ince kıyılmış soğan, sarmısak ve domatesi blendırda çekip, pul biber ekleyin.

Makarnayı haşlayıp, süzün.
Tekrar tencereye koyun.
Sostan 2 çorba kaşığı ayırdıktan sonra kalanını makarnaya karıştırın.
Makarnayı servis tabağına alın.
Kenarlarını biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri