Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohut Güveç Tarifi | Kuru Baklagiller | Yemek Tarifleri
Nohut Güveç
Pratik Nohut Güveç Tarifi


Nohut Güveç (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Nohut
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Doğranmış Kuru Soğan
2 Büyük Patlıcan
3 Kırmızıbiber
2 Büyük Patates
2 Diş Sarmısak
Pul biber, Yenibahar
Tuz, Karabiber
2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Çay Kaşığı Domates Püresi

Yemek Tarifi


Nohutları akşamdan ıslatın.
Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün.

Patlıcanları dilimleyip tuzlayın.
Yıkayıp kurulayın.
Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.

Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin.
Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin.

Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin.
Su ekleyip kapağını kapatın.
190 derece fırında 1.
5 saat pişirin.
Servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan lezzetli, pratik ve kalorisi az bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri