Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye Bastısı Tarifi | Kuru Baklagiller | Yemek Tarifleri
Fasulye Bastısı
Pratik Fasulye Bastısı Tarifi


Fasulye Bastısı (10 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 kg.
Kurufasulye
1/2 kg.
Kuşbaşı Kuzu Eti
100 gr.
Pastırma
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Baş Soğan
Kırmızıbiber, Tuz,
Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanları temizleyip yemeklik kıyın.
Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin.

Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin.
Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun.
Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin.
Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Zeynep Hanım'dan lezzetli bir ıspanak yemeği tarifi. Mutlaka deneyin...

Çocukların keyifle yiyeceği bir muffin tarifi..

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri