Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Patatesli Bulgur Köftesi
Pratik Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi


Patatesli Bulgur Köftesi (6 Kişilik)

Malzemeler


5 su bardağı köftelik bulgur,
6 adet patates,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı salça,
1 demet maydanoz,
4 diş sarımsak,
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
2 çay bardağı dövülmüş ceviziçi, tuz,
Üzerine :
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
2 çorba kasığı zeytinyağı
Kızartmak için: Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin.
20 dakika bekletip süzün.
Patatesleri haşlayıp hepsini iyice ezin.
Sonra, süzülmüş bulguru ilave edip, üzerine kapağını kapatın ve bulgurlar biraz şişene kadar bekletin.

Bu sürede incecik doğradığınız soğanları tereyağında kavurun.
Kıyma ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin.
2-3 dakika daha tavayı ocakta tutun.
İnce kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısak, yumurtaları, kimyon, karabiber, pulbiber, dövülmüş cevizici ve tuz ilave edin.
Karıştırıp, patatesli bulgura ekleyin.
İyice yoğurun.

Elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
Tavaya yağı alıp kızdırın.
Köfteleri bu yağda kızartın.
Dilerseniz üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri