Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Kabak Köftesi
Pratik Kabak Köftesi Tarifi


Kabak Köftesi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
4 Silme Çorba Kaşığı Un
½ Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri
½ Su Bardağı Ekmek İçi
3 Adet Kabak

Yemek Tarifi


Margarini bir tencerede eritin.
İnce doğranmış soğanı ekleyin.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Unu ilave edin.
Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.
Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin.
İyice karıştırın.

Karışımdan 1 çorba kaşığı alın.
Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın.
Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.

Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.
190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri