Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Çanak Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Çanak Köfte
Pratik Ispanaklı Çanak Köfte Tarifi


Ispanaklı Çanak Köfte (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gram kıyma (yağsız)
750 gram ıspanak
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 dilim bayat ekmek içi
2-3 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık un
1 kaşık salça
bir buçuk bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ıspanak için)
1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
2 domates

Yemek Tarifi


Kıymayı büyük bir tepsiye alın.
Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayı kırın.
Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın.
Köfte harcını yoğurun.
Ispanaklı harç için, ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın.

Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın.
Bir kaşık sıvı yağda, küçük küpler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun.
Bir kaşık salçayı ve bir kaşık unu ilave edin.
Biraz çevirip, et suyunu ilave edin.
Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın.
Bu sosu bir kenara koyun.

Hazırlanan köfte harcını altı parçaya bölün.
Her birini önce yuvarlayın, baş parmak yardımı ile iç kısmını oyup çanak şekli verin.
Yağlanmış bir tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin.
Fırından alın.

Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun.
Domatesleri dilimleyin.

Bu dilimlerle köftenin üzerine kapak yapın.
Son olarak, kaşar rendesini serpin.
Eğer çedar peyniri kullanacaksanız, yıldız ya da üçgen şekiller verebilirsiniz.
Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin dibine dökün.

Tekrar fırına sürün.
Peynir biraz eriyinceye kadar fırında pişirin.
Bu dekoratif ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri