Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Sarması Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Şeftali Sarması
Pratik Şeftali Sarması Tarifi


Şeftali Sarması (15 Kişilik)

Malzemeler


Hamur Malzemesi:
1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Limon
1 Su Bardağı Un
1 Yumurta
İç Malzemesi:
2 Şeftali
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 ÇorbaKaşığı Fındık
2 Yemek Kaşığı Şeftali Marmeladı

Yemek Tarifi


Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
Şeftalileri küp şeklinde doğrayın.

Hamuru merdaneyle açıp iki yanını bıçakla çıtlatın.
Ortasına şeftali, üzüm ve fındığı ilave edip saç örgüsü gibi sararak 180 derece ısıtılmış.
fırında pişirin.

Şeftali marmeladını ısıtıp pişirdiğiniz sarmanın üstüne sürün.
Fındık veya fıstık serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri