Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyveli Puflar (20-25 Adet) Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Meyveli Puflar (20-25 Adet)
Pratik Meyveli Puflar (20-25 Adet) Tarifi


Meyveli Puflar (20-25 Adet)

Malzemeler


2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kahve fincanı tozşeker
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı margarin
1 elma
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 paket beyaz çikolata (75 gr)
Küçük kağıt kalıplar

Yemek Tarifi


Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölün.
Margarini küçük bir tavada eritip soğumaya bırakın.
Elmanın kabuğunu soyup çekirdekli kısmını çıkarın ve küçük küpler şeklinde doğrayın.

Süt, yumurta, tozşeker, vanilya ve margarini derin bir kapta mikserle çırpın.
Un ve kabartma tozunu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
Elma, üzüm ve beyaz çikolata parçalarını una bulayıp hamura ekleyin, yavaşça karıştırın.

Kağıt kalıpları fırın tepsisine dizin.
Kalıpların üçte birini kaplayacak şekilde hamuru paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Fırını kapatıp 10-15 dakika fırında bekletin.

ALTERNATİF : Dilerseniz meyveli puflara kakao ilave edeek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri