Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuçlu ve fındıklı kek (cok güzel) Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Havuçlu ve fındıklı kek (cok güzel)
Pratik Havuçlu ve fındıklı kek (cok güzel) Tarifi

Malzemeler

kek malzemeleri:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
krema malzemeleri:
yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
yarım çorba kaşığı margarin
üzerine:
tarçın
yarım su bardağı irice çekilmiş fındık
ince kesilmiş portakal kabuğu

Yemek Tarifi

kekin hazırlanması:
1.
4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın.

2.
1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın.

3.
yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın.
bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın.

4.
24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin.
kenarları fırça yardımıyla yağlayın.
kek karışımını kalıba boşaltın.
keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin.
(ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz.
)
5.
kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.
pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın.

kremanın hazırlanması:
1.
kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın.
birkaç dakika kısık ateşte çevirin.

2.
ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin.
karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın.
yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

3.
kek soğuyunca kalıptan çıkarın.
üzerine soğumuş olan kremayı yayın.
(dümdüz olmasına gerek yok.
) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Osman Salkım'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri