Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuçlu Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Havuçlu Kek
Pratik Havuçlu Kek Tarifi

Malzemeler

3 Su Bardağı Su
1 Paket Vanilya
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
4 Yumurta Ve Bir Tutam Tuz
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
1 Adet Limonun Rendelenmiş Kabğu
3 Su Bardağı Rendelenmiş Havuç
1 Su Bardağı İyi Çekilmiş Ceviz
****ÜZERİ İÇİN****
2 Rendelenmiş Havuç
2 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Çay Bardağı İri Çekilmiş Anteğ Fıstığı

Yemek Tarifi

Un, vanilya, tarçın, şeker, kabartma tozu ve bir tutam tuzu bir kaba eleyip harmanlayın.
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.
Sıvıyağ, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta mikserle iyice çırpın.
Yumurta sarılarını tek tek yedirerek ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
Yumurta aklarını başka bir kapta kar halinde çırpıp yumurta sarılı karışıma ilave edin.
Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
Üç bardak rendelenmiş havuç, ceviz ve unlu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin.
Tahta bir kaşıkla malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Üzeri için, rendelenmiş havuç ve şekeri kısık ateşte karamelize edin.
Karamelize edilmiş havucu ve antepfıstığını kekin üzerine serpiştirin.
Dilimleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri