Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahududulu- Limonlu Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ahududulu- Limonlu Kek
Pratik Ahududulu- Limonlu Kek Tarifi

Malzemeler

3.
5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
2 çorbakaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
1.
5 çorbakaşığı tozşeker
2.
5 çorbakaşığı un
225 gr ahududu
pudra şekeri
2 yumurta
2 limon
6 Kişilik

Yemek Tarifi

Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın.
Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.

Bir kapta 3.
5 çorbakaşığı margarini eritin.
Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın.
Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin.
Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.

190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin.
Sıcak sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri