Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yanardağ Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yanardağ Kebabı
Pratik Yanardağ Kebabı Tarifi


Yanardağ Kebabı

Malzemeler


Yarım kg kıyma (köfteİik orta yagh)
1 baş soğan (rende)
1 yemek kaşığı süt
Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)
1 adet yumurta akı
2 adet tırnakİı pide
3 adet orta boy patates
2 adet doğranmış domates
1 dïş sarımsak.

1 su bardağı yoğurt (suyu süzüİmüş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Pideleri fırında ısıtın.
Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın.
Pideleri servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kızdırdığınız yağı dökün.
Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.

Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun.
Köfteleri koyun.
Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun.
Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün.
En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri