Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piti Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Piti Kebabı
Pratik Piti Kebabı Tarifi


Piti Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
4 adet yufka,
tuz

Yemek Tarifi


Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün orta ateşle haşlayın.
Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada yufkaları ince ince didin.

Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin.
Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin.
Yufkaları incecik didin.
Geniş ve derin bir kaba yayın.
Üzerine etsuyunu gezdirin.

Nohut ve etleri de üzerine yayın.
Dilerseniz tuz serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Uskumruları temizleyip seklini bozmadan kılçıklarını çıkarın. Bir tanesini fileto şeklinde hazırlayıp küçük parçalar halinde kesin.

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri