Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piti Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Piti Kebabı
Pratik Piti Kebabı Tarifi


Piti Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
4 adet yufka,
tuz

Yemek Tarifi


Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün orta ateşle haşlayın.
Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada yufkaları ince ince didin.

Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin.
Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin.
Yufkaları incecik didin.
Geniş ve derin bir kaba yayın.
Üzerine etsuyunu gezdirin.

Nohut ve etleri de üzerine yayın.
Dilerseniz tuz serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri