Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
Pratik Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi


Halil İbrahim Sofrası Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


6 adet milföy hamuru
3 adet soyulmuş sosis
250 gr mantar
4 dilim pastırma
100 gr taze kaşar
1 adet yumurta
tuz
köftesi için:
1/2 kg kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
tuz
köfte baharı
kekik
karabiber
püre için:
3 adet patates
1/4 paket margarin
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Mantarları haşlayıp süzelim (3-4 tanesini süs için ayırıp, diğerlerini küçük küpler halinde doğrayalım.
) Pastırmayı uzun uzun yarım cm eninde keselim.
Kaşarı da küp küp doğrayalım.

Sosisleri ince halkalar halinde doğrayalım.
Kaşar ve mantarları bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalım.
Köfte için soğanı rendeleyelim.
Ekmek dilimlerini ıslatıp, sıkarak ilave edelim.
Baharatları ve tuzu ekleyelim.
Hepsini karıştırıp, sıvı yağ, yumurta ve kıymayı ekleyerek yoğuralım.

Püre için:patatesleri soyup haşlayalım.
Piştikten sonra rendeleyelim.
Bir kapta margarini eritelim.
Rendelenmiş patatesleri yağı yedirerek sütü ilave edelim.
10x10 ebadında kare şeklindeki milföy hamurun 4 köşesine birer tane sosis ve kaşar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalım.

Köfteden şeftali büyüklüğünde bir parça alalım.
Elimizle büyük bir yuvarlak açalım.
İçine pastırma, kaşar ve mantarı koyarak rulo şeklinde saralım.
Kare şeklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koyduğumuz köşelere çapraz gelecek şekilde iki adet rulo sarılmış köfte koyalım.
İki köftenin arasına iki üç katlı kaşığı püre koyalım.

Bu işlemi 4 yaprak milföy hamuruna da uygulayalım.
Kalan hamurları uzun ve ince şeritler halinde kesin.
Köftelerin üzerine kafes şeklinde yerleştirelim.
Kalan sosis, kaşar peyniri ve mantarla süsleyelim.
Üzerine yumurta sarısı sürerek 250 derecedeki fırında 35 dk pişirelim ve servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri